Сигма България партньор на Franklin Еlectric

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 4, 2007

Бизнес новината бе съобщена на семинар в столицата

На 25-и април т.г. Сигма България, съвместно с американския си партньор Franklin Еlectric, бяха домакини на семинар, организиран в столичния Централ Хотел Форум. Гости на събитието бяха специалисти от минната промишленост, производители на помпи и помпено оборудване, представители на ВиК дружества, фирми, занимаващи се с минно-геоложки проучвания, и др. При откриването на семинара Камен Савов, управител на Сигма България, обяви официално партньорството на ръководената от него фирма и водещия немски производител Franklin Еlectric. "Бизнес отношения ни с Franklin Еlectric се задълбочиха в края на 2006 г. Бяхме поканени от компанията на семинар в град Витлих, Германия, в началото на февруари тази година, където е базиран завод за производство на двигатели и голям склад за готова продукция. По време на семинара бяхме поканени да станем официален партньор на Franklin Electric за България. Компанията HYDROCHEM - Словакия, която е представител на Franklin Electric за Източна Европа, официално ни упълномощи да представляваме бизнес интересите им в България", коментира партньорството с Franklin Electric г-н Савов.

Водещ производител на потопяеми двигатели

"Franklin Electric е сред водещите в световен мащаб производители на потопяеми и специални електрически двигатели, както и на контролери с широко приложение в бита, индустрията и комуналните услуги. Структурата на компанията включва производствени мощности, сервизни центрове, собствени офиси и партньорски фирми в целия свят, включително в САЩ, Германия, Чехия, Италия, Мексико, Австралия, Южна Африка, Китай, Япония", представя производствената специализация и пазарните позиции на компанията г-н Савов.

От Сигма България информират, че за първи път са използвали двигатели на Franklin Electric при доставката на потопяеми сондажни помпи за АЕЦ Белене през 2005 г. "Помпите бяха куплирани с FE мотори, предназначени за изпомпване на вода с високо съдържание на пясък. Благодарение на тази доставка, имахме възможността да се убедим във високото качество и безупречна експлоатация на помпите", допълва г-н Савов.

Използват се широко за сондажни помпи

Принципното приложение на Franklin потопяемите електрически двигатели е за сондажни водни помпени системи - 4-, 6-, 8- и 10-дюймови. Четиридюймовите двигатели са капсуловани, а 6-, 8- и 10-дюймовите могат да бъдат и капсуловани, и пренавиваеми. "Използват се в произвежданите от различни производители потопяеми помпи. Присъединяването им към помпата е чрез фланец, съответстващ на NEMA стандартите. Херметически изолираният статор на капсулованите двигатели е устойчив към износване със самовъзстановяващо се покритие, което предотвратява изгарянето на двигателя", коментира техническите специфики на двигателите управителят на Сигма България. "Вградените компоненти за стартиране на двигателя и автоматичният обратен въртящ се момент в случай на блокиране на помпата осигуряват дълъг срок на експлоатация без обслужване, с ниски монтажни разходи. Двигателите разполагат със специална система за изолация Sand Fighter, която е разработена с цел използването им в песъчлива среда. За работа в агресивни среди, двигателите се произвеждат във версии 316 SS и 904L. Материалът на кабела съответства на изискванията за питейна вода, утвърден по KTW", допълва г-н Савов.

Защитно устройство СубМонитор

В програмата на семинара бе включена специална лекция, посветена на защитното устройство СубМонитор. "Надяваме се, че чрез лекцията сме успели да отговорим поне на малка част от въпросите, свързани със защита на двигатели на помпени агрегати", заяви Камен Савов. "Защитата на трифазните двигатели е необходима поради потенциална опасност от недостатъчно натоварване или пренатоварване, ниско или високо напрежение, прегряване, асиметрия, нереални цикли на включване", допълва той.

Чрез включването на СубМонитор се решават изброените проблеми, увериха домакините на семинара. Сред техническите му характеристики са лесно параметризиране на устройството, възможност за следене на текущите параметри върху скалата, визуализация на грешките, защитна парола за смяна на параметрите, вградена система за температурен контрол, линейна зависимост на температурата от съпротивлението и други.

"Ще продължим да провеждаме активна маркетингова политика по отношение изделията на Franklin Еlectric, включваща организирането на семинари. Считаме, че по-успешна би била схема, включваща презентиране на изделията в различни райони на страната. Например, в Пловдив за специалисти от Южна България, в Бургас - за Черноморието, в Плевен - за Северна България", заяви за сп. Инженеринг ревю Славомира Савова, управител на Сигма България.

 

 

 

 
Top