Сименс, направление Индустрия, домакин на семинар

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2007

Семинар на компанията в Шумен събра десетки специалисти от индустрията

На 30 октомври т.г. Сименс, направление Индустрия организира информационен семинар за клиентите на компанията от град Шумен и региона. Събитието привлече вниманието на много специалисти от различни промишлени предприятия в областта. В хотел Шумен се събраха над седемдесет инженери от индустриалния бранш. С презентациите от работната програма на семинара се запознаха представители от различни области на промишлеността: стъкло и керамика, химия, металургия, корабостроене, транспорт, инфраструктура, както и лека, хранително-вкусова и пивоварна индустрия. Тематично форумът обхвана презентации за индустриални продукти и системи, предлагани от Сименс, направление Индустрия, на българския пазар. Лектори на събитието бяха Констанца Бойкова, мениджър Системи за автоматизация, Ангел Костов, мениджър Електрозадвижвания, Светозар Захариев, мениджър Нисковолтова апаратура и Петър Кацаров, мениджър Цифрово-програмни управления.

Шумен е важен за бизнеса ни, твърдят от Сименс

"Стремежът на компанията да разшири дейността си в шуменски регион бе причина да организираме този семинар. Направихме имиджово представяне на направление Индустрия и на нашия дистрибутор в региона и анонсирахме нови точки на продажба на продукти - Шумен, Разград и Търговище", коментират организаторите. "Регионът е много силен в индустриално отношение, поради големия брой добре работещи промишлени предприятия. Нашите продукти имат традиционно присъствие тук. Голяма част от оборудването в редица производствени предприятия е с марка Siemens", допълват домакините.

Организаторите разказаха накратко за бизнеса на Siemens, мястото на направление Индустрия в структурата на концерна. Представена бе и организацията на направлението в България. Основен акцент бе поставен върху продуктите и иновационните решения и технологии на Siemens.

Представена бе продуктовата гама

В рамките на семинарната програма бяха представени концепциите на Siemens за автоматизация и оптимизиране на управлението - Totally Integrated Automation и Totally Integrated Power. Разгледана бе продуктовата гама на индустриалните системи за автоматизация: Simatic технология, сензори, индустриална комуникация, контролери, децентрализирана периферия, индустриален софтуер, HMI средства за визуализация, PC-базирана автоматизация, системи за управление на технологични процеси PCS7. Внимание предизвикаха и презентациите, посветени на стандартни и високомощни задвижвания Sinamics, решения за motion control, CNC управления от фамилията Sinumerik. "Сименс предлага пълен набор от продукти, чрез които да се реализира всеки технически проект - управления, двигатели, мотор-редуктори, децентрализирани решения и софтуерно осигуряване", коментира презентиращият гамата електрозадвижвания. Специално място в презентационната част намери и нисковолтовата апаратура с преглед на фамилиите SIRIUS, SENTRON, SIVACON. Организаторите поставиха специален акцент на софтстартерите и устройствата за защита и управление на двигатели SIMOCODE. Електроинсталационната техника на Siemens също бе засегната с общ преглед на продуктовите групи ALPHA, BETA, GAMMA и DELTA.
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top