Сименс предлага Controlotro

Начало > Бизнес > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2006

С придобиването на американската компания утвърдихме водещите си позиции, коментират от Сименс

От началото на октомври 2006 г. Сименс, направление Индустрия, разшири продуктовата си гама средства за измерване на разход с произвежданите от американската компания Controlotron разходомери, съобщи за сп. Инженеринг ревю инж. Никола Петков от Сименс, направление Индустрия. "Българските специалисти могат да намерят уредите на Controlotron в мрежата ни от дистрибутори и инженерингови партньори. В процес на преговори за бъдещо сътрудничество сме и с досегашния представител на компанията за страната - фирма Рекорд", допълва г-н Петков.

След придобиването на Controlotron през април 2006 г., разходомерите на американския производител се предлагат като част от продуктовата гама на Siemens. Централата на Controlotron се намира в щата Ню Йорк, САЩ. Компанията разполага с изградена международна търговска мрежа от представителства и дистрибутори. "Controlotron е водещ производител на т.нар. неинванзивни или clamp-on ултразвукови разходомери. Използвайки два clamp-on сензора, монтирани от външната страна на тръбата, разходомерите на Controlotron измерват с висока точност разхода на течности и газове, без нарушаване целостта на тръбата", пояснява принципа на работа и приложната област на разходомерите с марка Controlotron г-н Петков. Този тип разходомери намират основно приложение при измерване разхода на масла и петролни продукти, газ, както и в областта на пречистването и обработката на питейни и отпадни води", пояснява принципа на работа и приложната област на разходомерите с марка Controlotron Никола Петков.

"След успешното придобиване на Danfoss Flow Division в края на 2003 г., последвано от разширяването на продуктовото ни портфолио с разходомерите на Controlotron, Siemens утвърждава позициите си на международните пазари в областта на измерването на разход. Придобиването на Controlotron е част от стратегията, която немският концерн следва през последните години за разширяване на пазарния си дял от контролно-измервателни прибори и анализираща техника. Основната цел от инвестирането във водещи компании като Danfoss Flow Division и Controlotron е затвърждаването на лидерска позиция на Siemens в тази област", коментират сделката от Сименс, направление Индустрия.

 
Новият Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии/2024

Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top