РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Спейс Кад, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - Специален брой: Пазарът на металорежещи и металообработващи машини в България, 2019

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Спейс КадУСЛУГИ ЗА 3D ПЕЧАТ В МЕТАЛ ОТ СПЕЙСКАД ООД

 

Директния печат в метал /DMP/ е специфичен вид адитивен процес за производство, при който лазер стопява метален прах до формата на плътен материал, изграждайки метални части слой по слой. Лазерът стопява праха на всеки слой по траекторията зададена му предварително от софтуера. Различните компании използват различни наименования на печата в метал – директен печат в метал, директно метално лазерно синтероване, селективно лазерно синтероване. Всички тези термини в крайна сметка означават 3D печат на метални детайли от метален прах и лазер.

 

Едно от основните предимства на адитивните процеси е възможността за директно производство на възли и детайли – без нужда от техническа подготовка и производство на инструментална екипировка, без скъпо струващи и отнемащи дълго време технологични процеси като CNC механична обработка, ерозиране, леене и формообразуване в матрици. Това намалява значително времето за производство и себестойността на крайния детайл. Така производството на метални детайли чрез 3D печат е съкратено от месеци до няколко часа.

 

3D принтирането на метални възли и детайли предлага още значителни предимства пред традиционните производствени технологии. DMP ви дава пълна свобода да проектирате и изградите изключително сложни метални детайли, които не могат да бъдат произведени по никакъв начин. Дори сложни детайли, които могат да бъдат произведени на машина или чрез леене, директният печат в метал в пъти съкращава времето и разходите за производство. 3D печатът в метал позволява производство на многокомпонентни изделия само в няколко стъпки, за изключително кратко време. Точността на принтираните детайли е +/- 50 микрона в зависимост от геометрията, също така детайлите произведени с 3D печат в метал имат плътност приблизително 99%.

 

DMP технологията за печат позволява 3D печат с различни типове метални сплави: инструментални и неръждаем стомани, кобалт-хром, алуминеви, никелови и титаниеви сплави.

 

DMP технологията позволява създаване на уникални метални детайли, които са напълно функционални, бързо достъпни и не могат да бъдат произведени с друга технология. DMP детайлите са здрави, издръжливи и топлоустойчиви. Детайлите, създадени с DMP технологията, имат механични свойства, еквивалентни или по-добри от металните детайли произведени с традиционните технологии. Плътността на детайлите е над 99,5%.

 

Детайлите произведени чрез на DMP намират приложение най-често в медицината, космическата и автомобилната промишленост. DMP детайлите основно се използват за инструментална екипировка, приспособления, моторни части като ротори, пропелери и турбини, детайли с нелинейни охлаждащи канали и др. Комплексни канали за конформално охлаждане, създадени в цялостна проектна матрица с CAD/CAM комплект инструменти водят до намаляване на времето на цикъла с 14% и общите разходи с 15%.

 

За нуждите на медицинската техника се използват сертифицирани материали като неръждаема стомана, титан и супер сплави от типа кобалт-хром, които отговарят на медицинските норми и изисквания. Технологията DMP е идеална и за производство на протези или импланти. Тъй като индивидуалната анатомия на пациента е ключов фактор, персонализирането на частта е от голяма полза, осигурена от технологията DMP.

 

Достъп до нови начини на производство като 3D печата в метал насърчава иновациите в различни области, приложете го и във вашата област на работа. Машините за 3D печат в метал са изключителни подходящи както във фазите на разработка и тестване, така и в реалното производство. Възможността за печат на напълно функционални метални детайли за часове, а не за седмици, ги прави отлична алтернатива на детайлите произведени чрез механична обработка и леене.

 

ИНОВАТИВНА УСЛУГА ЗА 3D ПЕЧАТ НА МЕТАЛНИ ДЕТАЙЛИ

СпейсКАД ООД предлага услуги за 3D Печат на детайли и възли за крайна употреба, функционални прототипи, резервни части и всяка ваша идея, с високо качеството, точност и кратък срок на изработка.

 

Нуждаете се спешно от метални детайли?

 

Доверете се на ЗD печата в метал и експертите на
Спейскад ООД ще изработят за Вас детайли с:
• Неограничена сложност
• Висока плътност
• По-добри механични свойства
• Възможност за олекотяване

 

Поръчайте на тел. 02 903 3999
www.spacecad.bg


Top