Технически семинар организираха Петрекс 92 и Avnet Memec

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 5, 2007

В средата на май дистрибуторът на електронни компоненти Avnet Memec, с подкрепата на българския си партньор Петрекс 92, проведе семинар в столицата. Събитието бе посветено на иновативни продукти за индустриални приложения от производители, включени в портфолиото на компанията.

Фамилията микроконтролери C8051F с вградена периферия от Silicon Laboratories и SOC варианта C8051T600 представи европейският маркетинг мениджър на фирмата Дес Хоулет. Той ги характеризира като особено подходящи за приложение в теглоизмервателни устройства. Специално внимание бе отделено и на сериите XO/VCXO и DSPLL-базирани осцилатори за индустрията. Йорг Симерс, маркетинг мениджър в Avnet Memec, се спря на общите характеристики на фамилиите XO и XP, развойните средства за тях, както и на други FPGA продукти от Lattice. ARM9 процесорите с пълен набор вградени интерфейси на Cirrus Logic бяха представени от регионалния мениджър на компанията Марк Тейлър, а техническият мениджър Магнус Тьоле се спря на предлаганите прибори за високопрецизни токови и температурни измервания, подходящи за приложение в индустриални и комунални устройства. Демонстрация на ARM/Linux базирани продукти направи българския разработчик Olimex.

За финал участниците в семинара се запознаха с индустриални прибори на Allegro - токови сензори и драйвери за безколекторни постояннотокови и за стъпкови двигатели.
Top