Технически център на MAZAK и Бимекс Лимитид

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 5, 2007

На 10 май т.г. официално бе открит технически център, оборудван от Бимекс Лимитид с техника на водещата японска компания MAZAK, която представляват в страната. Официални гости на събитието бяха проф. д-р Д. Кацов, ректор на ТУ-София, филиал Пловдив, доц. Рачев, ръководител катедра, К. Сайто, генерален директор на MAZAK за Централна Европа, М. Ангелов и Б. Георгиев, управители на Бимекс Лимитид, както и многобройни представители на български фирми, чуждестранни гости от Mitsubishi CNC, Kitagawa, Misan, професори, преподаватели и студенти.

"Съвместно с преподавателите от ТУ-София, филиал Пловдив, центърът предлага както обучение на специалисти от практиката, така и на студенти по разработване на технологични решения, програмиране и настройка на ЦПУ и машини на MAZAK. Техническият център е оборудван със стругов център с ЦПУ Mazatrol Matrix Nexus, модел Quick Turn Nexus 100, както и два симулатора за обучение MAZATROL с ЦПУ MATRIX, като това оборудване ще бъде непрекъснато обновявано", коментират господата Ангелов и Георгиев.

"Новият технически център е поредното доказателство за ангажимента да съдействаме максимално на клиентите си в България, както за демонстрации на съвременни металообработващи технологии, така и за обучение на оператори на машини, включително на най-новите МATRIX симулатори", заявяват в допълнение управителите на Бимекс Лимитид.
Top