ТелеТек бе домакин на работна среща

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2005

В рамките на събитието бяха представени нови концепции в осветлението

Работна среща на тема "Осветлението като ключов елемент за възприятието на предметите" събра инвеститори, архитекти, проектанти и изпълнители на 6 октомври 2005 г. в Централ Хотел Форум в столицата. Събитието бе организирано от фирма ТелеТек специално за фирми-собственици и наематели на офиси и магазини в новостроящия се търговски, развлекателен и бизнес център Mall of Sofia в столицата. Събитието бе открито от инж. Анелия Стоянова, управител на ТелеТек, която представи накратко структурата на холдинга ТелеТек Груп и търговската политика на ръководената от нея търговска фирма. Госпожа Стоянова информира присъстващите на събитието гости, че ТелеТек е избрана за доставчик на осветлението на общите пространства в Mall of Sofia, включително фоайета, пасажи, кътове за отдих и развлечение и др. "Целта на работната среща е да запознаем собствениците и наемателите на офиси и магазини в комплекса с концепцията в осветяването на общите пространства, да им представим съвременната философия в осветлението на търговски помещения, да ги информираме за ролята на осветлението като фактор, имащ първостепенна роля за постигането на атмосфера, подходяща за спецификата на дейност в съответното помещение. Имаме стремежа да завършим осветлението в комплекса в синхрон с концепцията в осветяването на общите пространства", коментира за списанието инж. Антоанета Димитрова, търговски директор на ТелеТек.

Осветлението в общите пространства

на Mall of Sofia ще бъде изпълнено основно с продукти на две водещи компании в областта - ES-SYSTEM, Полша, и TIR Systems, Канада, чийто официален представител за България е фирма ТелеТек, бе обявено в рамките на събитието. "Поставените от инвеститорите изисквания по отношение осветяването на общите пространства включваха не само качество, но и дизайн и ефективност. Работната среща, организирана от ТЕЛЕТЕК, съвместно с партньорите й от ES System и TIR Systems, е естествено развитие на идеята на инвеститорите сградата да бъде построена по всички европейски стандарти, да притежава уникален архитектурен стил, съчетавайки луксозен дизайн, мултифункционалност и уникален интериор", заявява госпожа Димитрова. Мултиплексът Mall в София се нарежда сред значителните като инвестиция проекти в областта на строителството през последните години в столицата. На обща застроена площ от от 70 000 кв.м. ще бъдат разположени 140 магазина, хипермаркет, 12 киносалона, първото по рода си триизмерно кино - IMAX, зала за видеоигри, детски кът, ресторанти, кафенета и офис помещения. Много от големите български и световни марки в областта на модата ще имат свои магазини в комплекса, уверяват от ТелеТек.

Тема на изнесените презентации

бяха съвременни подходи при дизайна на осветлението в магазини. Специален гост на работната среща бе Андреа Нусер, дизайнер по осветление и интериор, член на Европейската Асоциация за дизайн на осветление. При явен интерес от страна на присъстващите гости г-жа Нусер представи концепции в проектирането на магазинно осветление. На базата на реални примери от практиката й, лекторката акцентира върху различни аспекти от осветяването на магазини, сред които "Интериорен дизайн, цвят и светлина", " Маркетинг и светлина", "Човек и светлина". "Атмосферата, която създаваме, променя поведението на купувачите в търговските обекти, подчерта г-жа Нусер. Лекцията й включваше и примери за осветяване на търговски обекти, намиращи се в сгради от типа на Mall of Sofia. Разгледани бяха спецификите и особеностите при осветяването на вътрешни магазини, както и на такива, намиращи се на улица.

От страна на ES-SYSTEM гости на събитието бяха Славомир Калковски, експорт мениджър, и Станислав Иванченко, регионален мениджър на компанията. Освен продуктите, които ES-SYSTEM произвежда, в лекцията си г-н Иванченко представи използваната от фирмата концепция при осветяването на обекти от цяла Европа. Сред примерите бяха и решения за осветяване на общи части и магазини в други Mall-ове по света. Акцент на презентацията бе поставен върху техническия подход при дизайна на магазинно осветление, енергийната ефективност и икономическата рентабилност на предлаганите решения.

Представителят на канадската фирма TIR Systems за Европа Алфред Валастер, който също бе гост на събитието, демонстрира решения за динамично цветно осветление, базирани на съвременни технологии в светодиодната техника. Тема на презентацията му бе определящото значение, което има осветлението във формирането на подходяща атмосфера, при подчертаване на определени стоки с цел привличане на клиентите. Засегната бе и ролята на осветлението като фактор, оказващ роля върху търговския оборот.Ключови думи: ТЕЛЕТЕК, ТЕЛЕТЕК, ТЕЛЕТЕКTop