РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Топ Метролоджи, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - брой 2, 2019

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Топ Метролоджи5-осният Makino V90S VMC
осигурява максимална прецизност

5-осният Makino V90S VMC осигурява максимална прецизност и високо качество на повърхността с непрекъсната механична обработка при производството на големи матрици и сложни форми

Този високо прецизен Вертикален обработващ център еволюира от 3-осната серия Vi и се отличава с актуализиран шпиндел и накланяща /въртяща ос, която поддържа по-строг толеранс и намалено време на механична обработка и полиране. V90S съчетава бързи машинни движения и точност с най-новия софтуер за високоскоростно управление на движението. Проектиран за високоскоростна обработка на многопластови, триизмерни контури, V90S съкращава продължителността на цикъла и намалява ръчните манипулации в сложни специални матрици за леене под налягане и шприц-форми.
Сега повече от всякога, производителите на матрици и шприц- форми се стремят да отговорят на изискванията за най-високо качество и точност, като същевременно управляват ограниченията на капацитета. Ето защо в днешния пазар новото ниво на производителност на 5-осни машини е от съществено значение. V90S е проектиран да отговаря на тези изисквания за точност, да осигурява най-фината повърхностна обработка, да поддържа строг толеранс и да увеличава производителността, за да увеличи капацитета. Неговият лек шпиндел с 20 000 об/мин е идеален за високоскоростна обработка на матрици и форми.

За да се увеличат обемът на работната зона и капацитетът на натоварване, V90S може да побере детайли с размери до 2200 x 1500 x 700 mm, тежащи 5000 kg, като вътрешни панели на автомобилните врати и предни решетки. Осите X, Y и Z (съответно 2000 x 1300 x 800 mm) осигуряват бързи движения с бързи скорости на преместване от 58 000 mm/min и скорост на подаване при рязане от 40 000 mm/min. Оста A на V90S се накланя на + или - 30 градуса, достатъчно широко, за да обработва отвори за ъглови щифтове, докато оста C се върти на + или - 60 градуса, като гарантира, че върхът на инструмента може да бъде поставен така, че да осигурява оптимален контакт с детайла, като удължава живота на инструмента, осигурява изключителна повърхностна обработка и свежда до минимум процесите на вторична ръчна обработка.


ПОДОБРЕНА ДОСТЪПНОСТ И ГЪВКАВОСТ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ

Оборудван с уникалнo широко отваряне вратата на кабината и дизайн с отворен таван, V90S осигурява подобрена ергономичност за операторите за товарене и разтоварване на детайлите, както и удобен достъп на надземния кран до работната маса отгоре. Работната зона на машината е проектирана да придвижва стружките във вътрешните канали и да ги отвежда с повдигащ стружков транспортьор. В резултат на това V90S удължава живота на инструмента и осигурява изключителна повърхностна обработка дори в приложения, които изискват прецизно съчетаване и съгласуване на инструменти.
Проектиран с масивна конструкция на основата с помощта на наклонена колонна структура, V90S минимизира надвеса на шпиндела и намалява деформациите, за да осигури стабилна платформа за прецизна обработка, ненадминат достъп до изделието и подобрена гъвкавост на инструментите. Това съчетано с възможността за накланяне на шпиндела, позволява на производителите да обработват сложни повърхности, като използват множество инструменти от многогнездовия инструментален магазин, което води до по-висококачествени обработени повърхности. Освен това дизайнът на тънкия преден край на шпиндела на машината (с диаметър само 165 mm) съчетан с по-голямо разнообразие от инструменти, осигурява по-голяма достъпност и близост до критичните характеристики на детайла. Стандартният инструментален магазин на V90S (ATC) може да съхранява до 40 инструмента, с максимална дължина от 300 mm и диаметър 70 mm, като подобрява времето за производство и капацитета за смяна на инструменти. Като опция, машината може да бъде оборудвана с инструментален магазин за 120 инструмента.


Посетете ни на изложението
MachTech & InnoTech
Интер Експо Център, София
15 – 18 април 2019
Заповядайте в Зала 4, Щанд С11
Очакваме Ви!


ТОП Метролоджи ЕООД
Изключителен представител на Nikon Metrology
Т.: +359 897 21 99 43
office@topmetrology.bg
www.topmetrology.bg


Top