РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Top Metrology, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - брой 5, 2021

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Top MetrologyXT V 160 система за висококачествена инспекция на PCB


The XT V 160 е проектиран специално за контрол при производствени линии и в лаборатории за изследване FMEA.
С прецизения джойстик потребителите на системата управляват 5-осния манипулатор. Рентгенът позволява на потребителите в реално време, интуитивно да навигират по сложни печатни платки и електронни компоненти и бързо да проследяват дефектите, а в автоматичен режим на проверка, модулите могат да бъдат инспектирани с най-висока производителност.

ПРЕИМУЩЕСТВА

• Патентован микрофокусен рентгенов източник
• Бърза автоматизирана проверка на компоненти чрез персонализирани макроси
• Интуитивнен джойстик управлява рентгеновите изображения в реално време
• 4K Ultra HD дисплей за комбинирано измерване и анализ в реално време
• Ниски разходи за контрол и поддръжка при технологията с рентгенова тръба
• Безопасността заложена като критерий за проектиране
• CT и X.Tract (ламинография)Собствен NanoTech 160 kV източник с размер на субмикронно петно

Строго контролираното рентгеново петно от нанофокус и най-новата технология за цифрови изображения гарантират, че XTV160 създава ясни изображения с характеристики на ниво микрони дори в най-предизвикателните модули. Усъвършенстваният електромагнитен обектив се контролира от компютър, за да се гарантира, че изображението остава във фокус при всички kV настройки и целта не гори при използване на висока мощност.

Истинско паралелно проследяване за най-добър изглед на BGA анализа

Необходима е комбинация от накланяне и завъртане, за осигуряване на най-добрият безпрепятствен изглед на BGA проверка. Следващата стъпка е сканиране по редовете, за да проверите за повреди. При стандартните манипулатори това налага едновременната работа на 3 оси - което изисква значителни умения от страна на оператора.
Паралелното проследяване на Nikon поддържа осите X и Y успоредни на BGA, което позволява сканирането на редовете с помощта на една X или Y ос. Тази функция е активирана като част от усъвършенстваната концепция за контрол на системата.


С подготовка за CT (опция)
XT V 160 е предварително конфигуриран да превърне системата в CT (Компютърен Томнограф). По този начин 3D изображенията могат да бъдат реконструирани, за да получите още по-добър поглед върху компонентите и сглобките.

Превъзходната резолюция и увеличение на изображението разкриват всички дефекти

Дизайнът на антикатода на XT V 160, има възможност за насочване на ултра тънък сноп рентгенови лъчи, което позволява контролиране на проби дори с 250 микрона фокусното петно и осигурява до 36000x увеличение на системата. Патентованият рентгенов източник на X-Tek Xi отворена тръба е по-малък от всеки друг дизайн и позволява с лекота да се виждат и фини детайли в рентгеновите изображения в дебели и плътни изделия. Системата позволява изследване под различни ъгли, през споени съединения и радиатори, без да има загуба на енергията.


Посетете ни на изложението
MachTech & InnoTech
Интер Експо Център, София
Заповядайте в Зала 3, Щанд С 7
Очакваме Ви!

 

ТОП Метролоджи ЕООД
Изключителен представител на Nikon Metrology
Т.: +359 897 21 99 43
office@topmetrology.bg
www.topmetrology.bg

 

 

 


Top