РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Трелеборг Сийлинг Солюшънс България, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - брой 4, 2018

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Трелеборг Сийлинг Солюшънс БългарияУплътнителни решения за взискателни работни среди

Ако сте инженер и Ви се налага да използвате уплътнители за биопроцеси, храни, напитки, или фармацевтично производство, то тази статия е точно за Вас. Вашата производствена среда е може би най-предизвикателната от всички и затова Ние от Trelleborg Sealing Solutions сме разработили една от най-широките гами изделия и материали, специфични за Вашия производствен сектор. В настоящата публикация, представяме материали и продуктова информация, за да Ви помогнем да изберете най-подходящите уплътнения за вашите специфични нужди и приложения.

СIP и SIP
Издръжливост при тежки почистващи режими. Агресивните химикали съкращават живота на уплътненията
Автоматизираните CIP (почистване на място) и SIP (стерилизация на място) в момента са най-добрите методи за почистване. Те гарантират безопасността и ефективността, предотвратяват токсични замърсявания и минимизират процеса на повторно замърсяване. Сложните формули от токсични химикали могат бързо да предизвикат сериозни щети на еластомерните уплътнения, особено при приложения с високи натоваране и налягане. При високи температури и/или стерилизация с пара, която достига често до 150°C/302°F, негативният ефект върху уплътненията се усилва многократно.
При проведени тестове, както се очакваше, интензивните „CIP“ флуиди и високите температури, доведоха някои еластомери до границата на техните възможности. Резултатите позволиха на ТРЕЛЕБОРГ да създаде материали, които да оптимизират издръжливостта на уплътненията в режим при CIP и SIP процеси.

Isolast® FFKM:
Най-доброто от еластомерните уплътнения
Isolast® FFKM дава най-добри резултати при всички тестови условия. Освен това се е доказал и в условия на пара при температури до 240°C /464°F. Това означава, че Isolast® трябва да бъде избиран при най-критичните приложения, където спирането на производствения процес не може да бъде допуснато.

Turcon® PTFE - базираните уплътнителни материали имат почти универсална химическа съвместимост и са способни да работят, както при високи температури, така и при пара. Това ги прави идеални за използване в CIP и SIP режими. The Turcon® MF гамата от материали е разработена специално за стерилни приложения, при спазване на всички основни стандарти.

Zurcon® за постъпателни и осцилиращи движения
Zurcon® (полиуретан) е наименованието на TSS за висококачествени полимери. Неговите триещи свойства, показват, че е идеален материал за постъпателни, бавно въртящи се и осцилиращи движения, където е необходима висока износоустойчивост.
При работни температури от -196°C/-321°F до 80°С/176°F, Zurcon® е съвместим с всички средства за почистване на водна основа и алкални вещества при режими с пара под 115°С/ 239°F.

Fluoroelastomer (FKM)
Материалът демонстрира много добри температурни характеристики и съвместимост с киселинни „CIP“ флуиди, мастни хранителни продукти и масла. Специализираният V8T41 показва по-добра химическа съвместимост с възможност за работа в парна среда до 170°C/338°F.

Нашите решения
Давайки ни точни изисквания,ние можем да ви предложим ефективни решения, които са съвместими с всички основни стандарти и са доказано готови да се изправят срещу почти всички познати режими за почистване. ТРЕЛЕБОРГ може да препоръча и осигури уплътнения, които: осигуряват продължителен живот, намаляват разходите не само за поддръжка, но и за целия жизнен цикъл.

За да намерите най-подходящото уплътнение за Вашите приложения, свържете се с нашите инженер-експерти.

Вашият партньор за уплътнителни решения
Трелеборг Сийлинг Солюшънс България ЕООД
София 1592
бул. “Христофор Колумб” 80, ет. 7
Т: 02 969 95 99
Ф: 02 968 90 01
e-mail: tssbulgaria@trelleborg.com
www.tss.trelleborg.com


Top