Трети турнир по боулинг за купата на Инженеринг ревю

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 3, 2006

На традиционното място и в традиционното време се проведе третият турнир по боулинг за купата на списание Инженеринг ревю. На 9-ти март в най-модерния боулинг център в столицата Mega Extreme премери сили значителна част от фирмите, предлагащи индустриална техника и технологии в страната. Просторната зала на центъра се оказа тясна за рекордния в досегашната история на турнира брой участници в турнира. Всеобщо бе заключението, че въпреки силно оспорваната надпревара, турнирът премина под знака на спортсменския дух и изигра обединяваща роля, дори сред сериозни конкуренти от бранша, калени в не една и две битки в бизнеса. Освен с качествени играчи, немалко отбори имаха всички основания да се гордеят със силно ентусиазираната си агитка, която експресивно подкрепяше точните попадения на своите.

Големият брой на участниците в турнира наложи да изберем схемата на игра от миналата година - всеки състезател показа уменията и късмета си в една, вместо в две игри. На общо двадесет писти 162 състезатели от около 40 фирми си оспорваха правото да грабнат титлата индивидуален и отборен шампион. И както на всяко състезание, и турнирът по боулинг за купата на сп. Инженеринг ревю бе съпътстван от радостта на победителите и основателните съжаления на доста майстори в играта, които нямаха късмета да покажат истинските си възможности.

С безапелационен резултат от 202 точки индивидуален шампион на третия турнир по боулинг за купата на сп. Инженеринг ревю стана Борис Панайотов от Клима Ин Груп Интернешънъл. Правото да бъдат негови достойни подгласници заслужиха Станислав Михайлов от Делта Инструмент (186 т.) и Ангел Станчев (158 т.) от Комет Електроникс.

Отборен шампион на тазгодишния турнир е екипът на ОБО БЕТЕРМАНН, който със средния си резултат от 135.5 т. затвърди показаните на предишните турнири спортни умения и борбен дух, отвоювайки приза за втора поредна година. Като носители на купите за второ и трето място, журито класира Еър Системс (121 т.) и Клима Ин Груп Интернешънъл (120 т.). Фотодокументалните способности на колегите ни от Тагаком бързо ни убедиха в допуснатата техническа грешка при пресмятането на общите им резултати. Реалният подгласник на победителите при отборната надпревара се оказа екипът на Тагаком с резултат от 130.25 т., който получи нашите поздравления, извинения и специална грамота.

Грамоти бяха връчени на победителите на всяка от двадесетте писти, на които се проведе турнира.

При играта си отборът на домакините тясно се придържаше към олимпийския принцип, отдаващ преимуществена роля на участието, а не на резултата. Тимът ни се класира на 33 място, доста по-назад от показаното през миналата година, но нашата голяма награда бе привилегията да бъдем съществена част от бранша, борил се с такъв ентусиазъм за купата на списание Инженеринг ревю.

 Индивидуални шампиони

I място: Борис Панайотов,
КЛИМА ИН ГРУП
ИНТЕРНЕШЪНЪЛ (202 т.)

II място: Станислав Михайлов,
ДЕЛТА ИНСТРУМЕНТ (186 т.)

III място: Ангел Станчев,

КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС (158 т.)

Отборни шампиони

I място: ОБО БЕТТЕРМАНН (135.5 т.)

II място: ТАГАКОМ (130.25 т.)

II място: ЕЪР СИСТЕМС (121 т.)

III място: КЛИМА ИН ГРУП
ИНТЕРНЕШЪНЪЛ (120 т.)

 

Шампиони по писти

игра писта име фирма точки

I 1 Георги Петров GRUNDFOS BULGARIA 145

I 2 Николай Жечков БРУНАТА БЪЛГАРИЯ 132

I 3 Силван Иванов БЮРО ЗА РАЗВИТИЕ ТЕХНИКА 118

I 4 Христо Христов PROSTREAM GROUP 105

I 5 Трифон Николов БЕЛИМО БЪЛГАРИЯ 111

I 6 Богдан Калчишков ЕЪР СИСТЕМС 121

I 7 Тодор Станчев ПРОТУУЛС 106

I 8 Георги Миленков ОБО БЕТТЕРМАНН 149

I 9 Диана Караджова ВАЛтроник 137

I 10 Валерий Караджов ВАЛелектрик 112

I 11 Стефан Петров АСКАНИЯ КАСТИНГ 113

I 12 Юлиян Якимов КОНТРОЛТЕСТ 123

II 1 Петър Матев КРИСМЕТАЛ 109

II 2 Петър Франек MOELLER 108

II 3 Любомир Иванов ИЖЕ-КСАО БАЛКАН 96

II 5 Борис Панайотов КЛИМА ИН ГРУП ИНТЕРНЕШЪНЪЛ 202

II 6 Ангел Станчев КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС 158

II 7 Димитър Дончев КОНТРОЛТЕСТ 87

II 8 Иво Бояджиев ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА 102

II 11 Бисер Кътев ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА 91Ключови думи: КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС, БРУНАТА, ДЕЛТА ИНСТРУМЕНТ, ЕКТРОН, БЕЛИМО БЪЛГАРИЯ, ИЖЕ-КСАО БАЛКАН, ПРОТУУЛС, ЕЛЕКТ, КРИСМЕТАЛ, ЕЪР СИСТЕМС, БЮРО ЗА РАЗВИТИЕ ТЕХНИКА, КОНТРОЛТЕСТ, КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС, БРУНАТА, ДЕЛТА ИНСТРУМЕНТ, ЕTop