ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ l септември 2022 35 автоматизация чиви компоненти, материали и дизайн, тъй като при тях обслужването и ремонтите са по-редки и евтини. В зоните с наличие на вибрации е добре да се избере специален модел, предназначен за такива приложения, при който конструкцията и устройството гарантират, че условията на експлоатация няма да компрометират работата на системата. Все по-популярни в сектора са гъвкавите сензори поради възможностите за лесен монтаж към различни повърхности, както и тези, които позволяват скъсяване на дължината на мястото на приложението, за да се поберат в съответната фиксирана температурна тръба или сонда. Температурни сонди Температурните сонди в хранително-вкусовата промишленост могат да бъдат статично прикрепени към резервоарите или тръбопроводите, по които се движат транспортираните продукти, или да се въвеждат ръчно от служител и резултатите да бъдат отчитани на място. Особено важно изискване към този тип устройства е да се почистват лесно, тъй като задължително включват в контакт с хранителни продукти, обикновено потапяне в съдове с различни течности или субстанции. Неръждаемата стомана клас 316 е водещият избор на материал за изработка на елементите, които са в контакт с храни, като често капсулованите модели със свързващи глави се произвеждат изцяло от такъв материал. При използването на температурни сонди в съдове под налягане, което обикновено е сравнително ниско, обикновено се предвиждат фланци или фитинги за бързо освобождаване, за да е възможно въвеждането на пробата. При проектирането на система за мониторинг на температурата, която включва сонди, е добре да се предвиди достатъчно дълбоко потапяне на сензора, за да се гарантира адекватно измерване на вътрешната температура на продукта. Недостатъчно дълбокото поставяне на пробата в материала може да доведе до некоректно отчитане поради влияние на температурата на околната среда върху чувствителния елемент. Съпротивителните термометри традиционно са предпочитано решение в сравнение с термодвойките при ниски работни температури, тъй като осигуряват повисока точност. Изискванията за кабелно свързване на някои модели се пренебрегват като затруднение при инсталацията поради по-голямата ефективност от термодвойките при дългосрочна експлоатация. Перманентно фиксираните температурни сонди често включват специални трансмитери, които преобразуват сигнала с данните от отчитането във формат 4 – 20 mA за по-лесното му пренасяне до различни крайни точки и устройства в цеха. Гарантирането на надеждно отчитане на температурата в дългосрочен план в цеховете от ХВП налага регулярна инспекция и калибриране на температурните сензори, тъй като те спадат към критичното за безпроблемното протичане на технологичните процеси оборудване. Обикновено тази задача налага извеждане на устройствата от експлоатация, което се реализира чрез физическото им демонтиране от зоната на
RkJQdWJsaXNoZXIy Mzc3Mjk=