Бруната България вече е дистрибутор на Broe

Начало > Пазар > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2006

Сферичните стоманени кранове на Broen са подходящи за широк спектър индустриални приложения, заявяват от Бруната

От началото на тази година Бруната България има статут на официален дистрибутор на компанията Broen Valve Group за гама сферични стоманени кранове за вода и газ, съобщи за сп. Инженеринг ревю инж. Николай Попандреев, директор продажби на Бруната България. "Бруната България е в партньорски отношения с Broen Valve Group от 1999 г. Дружеството бе основен поддоставчик по изпълнението на два мащабни проекта за доставка на 3525 абонатни станции за Топлофикация София, финансирани от Европейската банка за възстановяване и развитие и изпълнени от Бруната България. Логично продължение на успешното сътрудничество бе сключването на договор за дистрибуция на пълната гама сферични стоманени кранове за вода и газ между Бруната България и Broen Valve Group", заявява в допълнение г-н Попандреев.

Компанията Broen Valve Group е създадена през 1948 г. и днес е сред водещите производители на стоманена сферична арматура в света. Собственост е на холандския концерн Aalberts Industries, имащ годишни продажби от над 900 милиона евро. Централата на фирмата е в Дания. Структурата й обхваща представителства в над 25 страни. Основното производство на стоманена сферична арматура е концентрирано във фабрика в град Джердзионов, Южна Полша.

На въпроса с какво изделията от производствената гама на BROEN са конкурентоспособни на българския пазар, от Бруната България заявяват, че сферичните стоманени кранове Ballomax са доказан продукт, както на международния, така и на българския пазар. "Те намират намират широко приложение в топлофикацонните системи, отоплението, климатичната техника и промишлеността. Крановете се произвеждат в диапазон от DN10 до DN 500, във варианти за присъединяване на заварка, на фланци, на резба, а също и в комбинация. Високото качество и надеждност, както на целия кран, така и на отделния елемент, се гарантира от внедреното високотехнологично производство и пълния цикъл от тестове на готовата продукция", уверяват от Бруната България.

"Крановете Ballomax с приложение за вода и газ са особено атрактивни за българския пазар главно със своето високо качество, лесен монтаж, конкурентна цена и дълъг живот", отговарят въпроса кои са продуктовите групи, оценявани от фирмата като пазарно актуални на пазара в страната, от Бруната България. Друг основен продукт за българския пазар са крановете за предварително изолирани тръби за подземен монтаж, които се отличават с високо качество, осигуряващо безавариен дълъг експлоатационен период. По отношение на тенденциите в техническото и технологичното развитие при сферичните вентили, от Бруната България уверяват, че независимо от обстоятелството, че сферичните кранове са изделие, което не предполага много иновации, Broen развиват продукта в посока нови приложения. "В резултат на тази тенденция се появиха кранове със секретен ключ, както и крановете за балансиране на отоплителните инсталации от серията Balorex. Конструкцията на крановете Ballomax не изисква сервиз и осигурява максимална плътност през целия им експлоатационен период", заявяват в допълнение от Бруната България.
Top