Открит бе новият завод на Schneider Electric

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2007

Инвестицията в изграждането му е на стойност 22 милиона евро

В края на юни официално бе открит новият завод на Schneider Electric в с. Радиново, близо до Пловдив. Като мащабност и значение за бранша събитието несъмнено се нарежда сред призовите за годината. Стотици гости - партньори, клиенти и дистрибутори на Шнайдер Електрик България, екипът на компанията в страната и многобройни журналисти уважиха събитието. Лятното парти, организирано в двора на завода, предложи на домакините и гостите им възможност за оживени разговори на фона на изпълненията на Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Специален гост на тържественото откриване на завода бе Тед Кембъл, президент на Schneider Electric за Централна и Източна Европа, който подчерта значимостта на инвестицията от гледна точка глобалната стратегия за развитие на Schneider Electric и по-специално важното значение, което има България в структурата от производствени центрове на компанията. Гост на събитието бе и Андрис Барис, директор на Шнайдер Електрик България. Господата Кембъл и Барис изказаха специална благодарност за усилията заводът да бъде пуснат в действие в съответствие с предварителните планове на целия екип, занимавал се с отговорната задача. През миналата година проектът за изграждане на завода на Schneider Electric е отличен със сертификат трети клас по Закона за насърчаване на инвестициите от Българската агенция за инвестиции.

Планирани обеми от 25 млн. прекъсвачи годишно

"С откриването на новия завод Schneider Electric утвърждава позициите на България като производствен център на компанията. Планираме да разширим производствените обеми на миниатюрни прекъсвачи в страната до 25 милиона продукти за година. Продукцията ще се реализира на пет континента", коментира Тед Кембъл.

Инвестицията в завода възлиза на 22 милиона евро и включва застроена площ и нови производствени мощности. Цялото електрическо оборудване в новата сграда - трансформатори, прекъсвачи, табла, контакти, ключове и други, е производство на Schneider Electric.

В организационен план изграждането на новия завод е свързано с преместване, разширяване и модернизиране на досегашните производствени мощности на компанията в град Перущица. "Запазваме екипа от стария ни завод в Перущица. С развитието на производството планираме откриването на нови работни места", заяви директорът на новия завод Филип Раго.

Застроената площ ще достигне 12 000 кв.м.

Заводът в село Радиново е построен "на зелено" за девет месеца, от юли 2006 г. до април 2007 г. Планира се изграждането му да се извърши на два етапа. Първият етап включва изграждане на 5 800 км. м. площ, от които 4 500 кв. м заема новият цех. "До началото на 2009 г. в него ще се развият три нови продуктови линии. Всяка от тях ще се организира на три смени и ще произвежда по 5 милиона прекъсвача годишно", коментират от Шнайдер Електрик България. Вторият етап на проекта предвижда разширяване на завода през 2009 г. с още 6 000 кв. м за три допълнителни поточни линии. "Във финала от изпълнението на проекта общата площ на завода ще възлиза на 12 000 кв. м и ще бъдат разкрити още 300 нови работни места. Идеята на висшия мениджърски състав на завода е не само работническият състав, но и мениджърските позиции в новия завод да се заемат от български специалисти. Сред основанията ни да изберем за местоположение на новия завод Пловдив е фактът, че в града съществуват традиции в производството на електроапаратура и проучванията ни показаха, че бихме могли да разчитаме на квалифицирана работна ръка", увериха от компанията.
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top