Отвори врати новият офис на Еър Трейд Сентър

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2007

Air Trade Centre International инвестира 2.5 млн. евро в логистичен център в София

На 21 септември т.г. официално отвори врати новата офис и логистична база на Еър Трейд Сентър в столицата. По повод празника домакините зарадваха многобройните си гости с мащабно парти. Утвърдени български музиканти се грижеха за доброто настроение на гостите. Събитието уважиха Ян ван Рай, главен изпълнителен директор на Air Trade Centre International, и Негово Превъзходителство Вилем ван Ее, посланик на Кралство Нидерландия в България, който преряза лентата на скулптура-символ на компанията, решена интериорно в атриума на новата сграда. Събитието бе открито от Николай Йорданов, управител на Еър Трейд Сентър - България, който благодари на клиентите и партньорите на компанията за подкрепата и коректността през изминалите седем години от основаването на фирмата в страната. "Еър Трейд Сентър - България е част от международната група Air Trade Centre International, която е водещ доставчик на отоплителна, вентилационна и климатична техника в 12 държави в Европа и Азия, сред които Холандия, Белгия, Германия, Франция, Испания, Турция и др. Инвестицията в новия офис е резултат от бързия ръст в търговската дейност на компанията, увеличението на персонала и необходимостта от по-големи складови площи", заяви при откриването на новата сграда Николай Йорданов.

Компанията по изключение инвестира в собствена база

Инвестицията в офис и логистичната база на Еър Трейд Сентър - България, намираща се на булевард Цариградско шосе, възлиза на 2,5 млн. евро. Проектът е на „Ателие Серафимов архитекти", а главен изпълнител на обекта е „Хоризонт Иванов". Сградата е построена на терен от 2850 кв.м и e с разгъната застроена площ 2786 кв.м. Офисните помещения са на 2 етажа, като на партерния етаж се намира шоу-рум от 300 кв.м. "Значителното пространство, което е отделено на изложбената зала в новата сграда, е израз на стремежа ни да покажем достатъчно голяма част от широката гама отоплителни, вентилационни и климатични решения, които предлагаме", уверяват от Еър Трейд Сентър. Предвидените складови помещения са на две нива - приземен и подземен етаж. Сградата е с монолитна стоманобетонна конструкция.

"Политиката на Air Trade Centre International е да работи в помещения под наем във всички държави, където оперира, но силната мотивация и ангажираност на българските служители и ограниченото предлагане на подходящи помещения под наем ни накараха да направим изключение за първи път. Закупихме земя и построихме собствена модерна сграда на главния път от и към столицата на България", заяви Ян ван Рай в отговор на въпроса доколко изграждането на собствени центрове е въпрос на традиция и фирмена политика за държавите, в които компанията оперира.

Успяхме да изградим работеща структура

"За изминалите години от откриването на дъщерна компания на Air Trade Centre International в страната успяхме да изградим работеща структура от висококвалифицирани специалисти и да постигнем оборот от над 20 милиона лева, което ни нарежда сред най-стабилните фирми на ОВК пазара у нас", коментира г-н Йорданов. "Пред България има прекрасни перспективи за привличане на сериозен световен капитал с оглед на отличните възможности за инвестиции, гарантирани от атрактивното ниво на данъчно облагане. Добри перспективи могат да се открият в областта на индустриалното строителство и това на бизнес сгради", допълва Николай Йорданов.

 
Top