ТелеТек бе домакин на СОТ мания

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 5, 2006

Предстои ръст в пазара на пожароизвестителна техника и видеонаблюдение, заявяват от ТелеТек

Поредното, трето издание на семинара СОТ Мания, който фирма ТелеТек съвместно с ТелеТек Електроникс организира за специалисти от областта на сигнално-охранителната техника, пожароизвестяването и видеонаблюдението, се проведе на 8 и 9 юни. В продължение на двата семинарни дни представители на над 50 мониторинг фирми, с които ТелеТек си партнира на българския пазар, дискутираха технически новости и пазарни тенденции в бранша. По традиция паралелно с програмата за специалисти се проведе и среща на управители на СОТ-фирми, на която бяха представени новости в организацията на ТелеТек, както и акценти в участието на ТелеТек Електроникс на секюрити-изложението IFSEC в Бирмингам.

Повече от 100-те гости на семинара, организиран в Гранд хотел Абир във Велинград, се включиха с ентусиазъм и в традиционно организираната игра СОТ Мания, в която след оспорвана конкуренция и втори тур спечели Йордан Начев от Даиксс - Пазарджик. "Според направените анализи, пазарът на СОТ в страната ще бележи устойчив ръст средно с 3 до 5% на година. Характерният за предишни години ръст от 20 - 30% вече не би могъл да се очаква", заяви при закриването на семинара Петър Полилеев, председател на борда на директорите на ТелеТек Груп. "По тази причина през следващите години инсталаторските фирми от бранша ще насочат вниманието си към все още слаборазвития пазар на системи за пожароизвестяване и видеонаблюдение в страната. За да бъде винаги на гребена на пазарното търсене, фирма ТелеТек предлага много широка гама техника за пожароизвестяване - от датчици до цялостни системи", подчерта г-н Полилеев.

Новости в пожаро-известяването

В рамките на семинарната програма бе обявен пазарният дебют на аналогово адресируемия контролен панел за пожароизвестяване от висок клас IRIS, който е сред най-новите разработки на производствената фирма ТелеТек Електроникс, включена в структурата на ТелеТек Груп. "Контролният панел IRIS е снабден с цветен дисплей, чувствителен на допир екран (touch-screen) и притежава функционалност, характерна за моделите от висок клас", заяви Ганчо Манджуков, продуктов мениджър Пожароизвестяване в търговската фирма ТелеТек. Контролният панел IRIS работи с протокол System Sensor, има голям брой релейни изходи, възможност за свързване на панелите в мрежа по сериен порт RS 232 или чрез Internet комуникация. "Произвежданите от ТелеТек Електроникс технически средства за пожароизвестяване не отстъпват като качество и функционалност на моделите на водещи чуждестранни фирми в областта, като при това се предлагат на много по-конкурентна цена", коментира пазарната актуалност на пожароизвестителната техника с марка ТелеТек г-н Манджуков.

В програмата на СОТ Мания бяха включени и презентации за алармено-контролен панел CA60 Plus v. 5.0, безжична система AVA, комплект за охрана на обекти с висока степен на риск и други новости, включени в продуктовото портфолио на направлението Сигнално-охранителна техника на фирмата. Специална част от семинарната програма бе посветена и на решенията за видеонаблюдение, предлагани от ТелеТек.
Top