Зикомат предлага изделия на MegAuto

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2007

Megatron основава компания MegAuto, производител на изделия за източноевропейския пазар

Фирма Зикомат стартира кампания за налагане на изделията на немския производител MegAuto, част от структурата на компанията Megatron, съобщи за сп. Инженеринг ревю инж. Николай Матев, съуправител на фирма Зикомат, представител на Megatron за България. MegAuto е специализирана в производството на потенциометри с индустриално приложение, както и ротационни и линейни сензори - с възможност за вграждане на интелигентна и неинтелигентна електроника. "Компанията MegAuto бе създадена през миналата година в отговор на специфичните изисквания на източноевропейските пазари. Megatron е утвърдено име в производството на индустриални потенциометри и сензори и гарантира с името си и високото качество на продуктите на MegAuto, която също предлага изделия от изброените продуктови групи с високо качество на конкурентна цена", коментира инж. Мартин Матев, съуправител на Зикомат.

В отговор на въпроса кои изделия от продуктовото портфолио на MegAuto определят като най-атрактивни на българския пазар, от Зикомат заявяват: "Интересни са прецизните ротационни сензори от серията RotaSense 22 mm, които съдържат сервоелемент от проводима пластмаса. Сензорите са разработени специално за приложение в малки инструменти и машини. Отличават се с дълъг експлоатационен живот - 20х106 оборота". Други изделия на MegAuto, които Зикомат ще налага на пазара, са безконтактните ротационни позиционни сензори с аналогов изход от серии AAB25/AAS36, разработени да заместват прецизни потенциометри, когато надеждността на контактните типове се влияе от условия на шокови натоварвания, вибрации и осцилации.

"Бих искал да обърна внимание и на безконтактните линейни сензори с марка MegAuto, които са подходящи за приложение в бързи сервомеханизми при наличие на вибрации. Техническата им спецификация включва - изход 0.1VDC - 4.9VDC при 5VDC или 12 VDC захранване", коментира Николай Матев.

 

 
Top