АББ България домакин на презентации

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 9, 2007

Разгледани бяха честотни задвижвания и двигатели с индустриално приложение

 

Поредица от презентации, посветени на новости в продуктовата гама на АВВ с индустриално приложение, организира българският офис на компанията в края на миналата година. Събитията се проведоха на 29 ноември в Парк Хотел Витоша в столицата, на 10 декември във Варна, на 11 декември в Русе и на 12 декември в Плевен. Гости на презентациите бяха партньори на АББ България, инженерингови организации, представители на фармацевтичния бранш, рудодобива, добивната индустрия, металообработващи предприятия и др.

"Разгледана бе новата серия честотни управления ниско напрежение ACS 55 на АВВ, която заменя досегашната серия ACS 50, както и някои нови решения в сферата на честотните управления средно напрежение. Новото при ACS 55 е възможността честотните управления да се програмират серийно посредством компютър", заяви лекторът - инж. Иван Кинов, продуктов мениджър честотни управления.

В рамките на презентациите бе представена и новата линия електродвигатели за индустриални приложения Process performance на АВВ. "Електродвигателите Process per­for­mance се характеризират с висока ефективност, която води до значително намаляване на разходите за електрическа енергия на индустриалното предприятие, в което работят. Запознахме специалистите с техническите подобрения в конструкцията на двигателите, включително новостите в стартерите, използването на нови сплави, лагери и т.н.", коментира лекторът Димо Добрев, инженер продажби електро­двигатели. "Серията Process per­for­man­ce стандартно е оборудвана с редица допълители опции, разработена е специално за работа в тежки експлоатационни условия, характеризиращи се с високи запрашеност и вибрации. Електродвигателите предварително са конфигурирани за работа с всякакви честотни управления. Акцент в презентацията бяха и слабо познатите на пазара у нас двигатели за работа в среда с висока температура и влажност", допълва г-н Добрев.

Обект на разглеждане по време на презентациите бяха и моторите средно напрежение. "Сред техническите им специфики е възможността моторите предварително да се конфигурират за поддръжка на функции като стартов момент, КПД и други", поясни лекторът Димо Добрев.

 
Новият Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии/2024

Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top