Аквастарт домакин на семинар

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 5, 2007

Новости от Lowara и Vogel Pumpen бяха представени на събитието

В изпълнение на амбициозната си маркетингова политика за разширяване на пазарния дял в областта на водоснабдяването и канализацията, фирма Аквастарт бе домакин на два поредни семинара в края на месец май, съобщи Петя Русинова, управител на Аквастарт. На 30 май събитието се проведе в сградата на ВиК, Шумен, а на 31 май - в зала на ВиК, Русе. На семинарите присъстваха специалисти от водоснабдителните и канализационни дружества в градовете Шумен, Русе и Варна, както и проектанти на ВиК мрежи от Североизточна България. Тема на семинарите бяха новости в предлаганата гама помпи за приложение в областта на водоснабдяването и канализацията на компаниите Lowara и Vogel Pumpen, които се предлагат в страната от Аквастарт. "Сред акцентите в изнесените презентации бяха по-дългият експлоатационен срок на новите модели помпи на Lowara и Vogel Pumpen, както и възможностите за оптимизиране на управлението с цел повишаване на енергийната им ефективност", коментира г-жа Русинова.

Домакините на семинарите информираха присъстващите специалисти, че продуктовата гама потопяеми помпи за 6" сондаж на Lowara е изцяло обновена. "Новите помпи се отличават с високо абразивноустойчива конструкция и по-висок коефициент на полезно действие", заяви лекторът. Италианската компания Lowara предлага и нова серия помпи от неръждаема стомана с отворено работно колело, позволяващи изпомпване на течности със съдържание на примеси до 40 милиметра. Сред новостите в производствената програма на Lowara е и изцяло подменената продуктова гама потопяеми отводнителни и канални помпи. Новата гама се отличава с разширен работен обхват и оптимизирана конструкция, уверяват от Аквастарт.

"Австрийската компания Vogel Pumpen пусна на пазара ново поколение система за управление на помпи с честотно регулиране Хидровар, която обхваща три версии Мастер Хидровар, Базов Хидровар и Единичен Хидровар. В сравнение с до момента предлаганите помпи Хидровар, новите модели осигуряват редица предимства, сред които възможност за управление в система до осем помпи с монтирани Хидровар Мастер или Базов Хидровар върху всяка, в произволна комбинация. Други предимства на новите системи Хидровар са управление в система от един Хидровар Мастер на до пет помпи с фиксирани обороти, както и възможност за свързване към Modbus комуникационна мрежа", бе съобщено на семинара.

 
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top