България Терм представи технологии на GEL

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2005

Семинар запозна специалисти със системи за обратна осмоза и ултравиолетова стерилизация

В рамките на еднодневен семинар, организиран на 29 юни т.г., България Терм официално обяви статута си на представител за страната на италианската фирма GEL HIDROTECHNOLOGY. Тема на събитието бе историята, предмета на дейност, философията на развитие и продуктовото портфолио на специализирания в разработването на технологии за водопречистване италиански производител GEL HIDROTECHNOLOGY. Събитието, привлякло интереса на многобройни специалисти от цялата страна, работещи в областта на пречистването на водите, се проведе в столичния хотел Принцес. Гости на семинара бяха представители на Овергаз от цялата страна, мениджъри и консултанти от сферата на газификацията, климатизацията, отоплението, хранително-вкусовата, химическата, фармацевтичната и минната промишлености, сред които фирмите ROCA, Италкалор, Йорк Интернешънъл, Химкомплект, Агропромпроект, Белара, Сивон, Фоник, Минпроект и др. Лекторите на семинара - г-н Наталини, експорт мениджър, и г-н Томази, главен експерт на GEL HIDROTECHNOLOGY, запознаха гостите на събитието с предлаганите от италианската фирма комплексни решения за пречистване на води и поддръжка на отоплителни и климатични инсталации.

Събитието бе открито от управителя на България Терм инж. Николай Беловеждов, който подчерта сериозните пазарни позиции на GEL HIDROTECHNOLOGY не само в Италия, но и в Цяла Европа. "Въпреки че бизнес отношенията ни с италианската компания датират от 2004 г., вече е налице значителен интерес към предлаганите от фирмата технически решения. Вярвам, че на българския пазар GEL ще се наложи преди всичко с качеството на произвежданите продукти, широката продуктова гама и конкурентни цени", заяви г-н Беловеждов. "Светът, в който живеем, налага необходимостта от използването на средства за максимално пречистване на водите, за да се постигне и гарантира безопасната им употреба. Високите екологични норми и изисквания принуждават и българските производители да търсят и внедряват съответни технологии и продукти за пречистване на водите", коментира пазарния интерес към продуктите на GEL той.

Стратегически клиенти

на GEL HIDROTECHNOLOGY в страната са всички фирми, работещи в сферата на газификацията, отоплението, климатизацията; производството на безалкохолни напитки, бира, минерална вода, фармацевтичната индустрия, водоснабдяването и канализацията, увериха организаторите на семинара. Други дейности, потребители на техническите решения на италианския производител, са инженерингът в областта на биотехнологиите, изграждането и поддръжката на аквапаркове, басейни и др.; промишленият и строителен инженеринг. "Продуктите на GEL HIDROTECHNOLOGY представляват важен компонент от всяка екологична система. Нашата цел е да доведем информацията за разработките на GEL HIDROTECHNOLOGY до знанието на българските производители и потребители, тъй като сме убедени, че единствената отговорна алтернатива пред развитието на българския пазар е предлагането на техника на световно ниво", подчерта г-н Беловеждов.

Технологични акценти

Специално внимание в семинарната програма бе отделено на технологичните аспекти при избора и проектирането на омекотителни инсталации. Изборът на система за омекотяване на водата се базира на няколко основни критерия - област на приложение (за промишлени или битови нужди), твърдост на водата, дневно потребление на вода, пикова консумация и непрекъснатост на процесите. По думите на лектора - господин Наталини, промишлените омекотители на GEL HIDROTECHNOLOGY отстраняват напълно или частично твърдостта на водата, осигурявайки висок дебит. Подчертано бе, че е възможно окомплектоването на омекотителите за битови нужди със система за дезинфекция, дозираща помпа и други допълнителни технически съоръжения. Акцент в програмата на семинара бяха разработените от GEL HIDROTECHNOLOGY системи за обратна осмоза и ултравиолетова стерилизация. "Монтирането на ултравиолетова стерилизираща система, комбинирана с пречистване по метода на обратната осмоза, е гаранция за високо качество на питейната вода във всеки дом. UV-стерилизаторите успешно отстраняват съдържащите се във водата микробиологични замърсители - бактерии, вируси, ферменти, спори, плесен и др.", заяви г-н Наталини. Технически пречистването на водата се осъществява посредством пропускането й през през лъчиста камера, при което всяка капка влиза в контакт с ултравиолетова лампа, резултиращо в сериозен антибактериален ефект. Сред предимствата на устройствата са компактните им габарити и лесният монтаж. Продуктовото портфолио на GEL HIDROTECHNOLOGY включва модели UV стерилизатори с различен дебит.
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top