Rockwell Automation присъедини ICS Triplex

Начало > Бизнес > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2007

Компанията разшири портфолиото си с решения за безопасност на процеси

Една от водещите компании в областта на индустриалната автоматизация Rockwell Automation присъедини Industrial Control Services Group Limited, известна сред бизнес средите като ICS Triplex. Сделката на стойност 110 милиона английски лири е финализирана до края на август. Британската компанията ICS Triplex е глобален доставчик на комплексни решения за управление и безопасност на производствените процеси. Фирмата е с близо четиридесетгодишна история и над 500 служители в офисите й в Европа, Средния Изток, Азия и Северна Америка. "Изделията на ICS Triplex ще продължат да се предлагат под досегашната си търговска марка. ICS Triplex се превръща във филиал на Rockwell Automation. Компанията ще бъде включена в бизнес направлението Продукти и решения за контрол", се твърди в официално прессъобщение на Rockwell Automation.

ICS Triplex е добре известна като разработчик на продукти за приложение в тежки експлоатационни условия, свързани с висока степен на риск от възникване на пожари и взривове. Изделията на ICS Triplex са предназначени предимно нефто- и газодобивните индустрии и приложения, свързани с транспортиране, рафиниране и преработка на горива.

"Това стратегическо присъединяване значително ще разшири портфолиото ни от продукти за безопасност в процесната автоматизация, които ще посрещнат нуждите на клиентите на Rockwell Automation и ICS Triplex по целия свят" коментира Тери Геберт, вицепрезидент и генерален мениджър на Rockwell Automation Manufacturing & Process Solutions business.

"Увеличеното търсене на горива, дължащо се на икономическия подем в Китай, Индия, Бразилия и Русия, e свързано с увеличаване на инвестициите в добива и преработката на нефт и газ, което от своя страна води до необходимост от повишаване на изискванията за инсталиране на надеждни системи за безопасност. Със закупуването на Industrial Control Services Group Limited, Rockwell Automation ще затвърди позициите си в нефтодобивната и химическата индустрии и в производството на електрическа енергия и значително ще разшири възможностите си на бързоразвиващия се пазар на системи за безопасност на процеси", се твърди в прессъобщението.
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top