Семинар представи ГИС платформата Topobase

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 5, 2007

Разгледани бяха възможностите за ефективно управление на активи в ютилити дружества

На 22 май т.г. Autodesk и дистрибуторът им за България BMG бяха домакини на семинар, посветен тематично на възможностите, които предлага ГИС платформата Topobase на Autodesk за управление на активи в дружества от областта на комунално-битовите услуги. Събитието бе организирано в столичния хотел Radisson SAS и привлече интереса на редица специалисти, основно от ВиК и газоразпределителни дружества в страната.

Сред лекторите на семинара бе Ерик Щраалман, мениджър продажби в Autodesk Швейцария, който запозна присъстващите гости със съвременни тенденции в управлението на геопространствените активи. "Пред т.нар. ютилитис компании в България стоят различни предизвикателства и бизнес проблеми, свързани с управлението на активите", заяви г-н Щраалман. Представено бе и решението на Autodesk Topobase за управление на разпределени дълготрайни материални активи. Според лектора, предлаганото от Autodesk решение се базира на модел на данните, бизнес правила и работни потоци, както и на разнообразни възможности за представяне и обмен на геопространствената информация.

По време на семинара бе направена реална демострация с геопространствената информационна система Topobase, внедрена във ВИК дружество. Лекторът Беат Дийч, старши консултант в Autodesk Швейцария, обърна внимание на широките възможности на информационната система Topobase за мониторинг в реално време. Вниманието на присъстващите специалисти бе привлечено и от презентацията на Михаел Макселон, началник отдел Информация и проектиране във Fulda, Германия, който представи внедряването и използването на геопространствената платформа Topobase на Autodesk в компанията. "Fulda управлява 1120 квадратни километра от водопроводни, канализационни, газоснабдителни и топлофикационни мрежи, които обслужват 135 хил. домакинства", подчерта г-н Макселон, запознавайки аудиторията с основанията, които следва да се вземат предвид при избора на ГИС система, със спецификите при внедряването й и с ползите, които дружеството е получило от нея.

 

 
Новият Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии/2024

Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top