Yokogawa: българският пазар има сериозен потенциал

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2007

Тържествено бе отбелязан старта на дейността на клона на Yokogawa в България

Със стилно парти колегите от българския офис на Yokogawa отбелязаха тържествено откриването на собствен клон на японската компания в страната. Както сп. Инженеринг ревю вече съобщи в брой 3/2007 г., след 14-годишно присъствие на българския пазар чрез представителство от няколко месеца Yokogawa присъства в страната чрез собствен клон. На 10 октомври т.г. партньори и колеги на домакините от цялата страна се събраха на задължителната за подобни случаи чаша шампанско в новия офис на Йокогава България в столицата. С традиционното символично прерязване на лента колегите от Йокогава България отбелязаха старта на дейността в новия офис. Тържеството продължи с официален обяд в ресторант Монтерей. С добре дошли гостите приветства инж. Явор Червенков, ръководител на Йокогава България. Напълно в духа на японската бизнес философия специален гост и активен участник в събитието бе Хари Хаупмайер, президент на Yokogawa Europe. Екипът на домакините бе подкрепен и от добре познатия от дългогодишната си работа с български специалисти мениджър на Yokogawa Europe за Централна и Източна Европа - Ядран Пецотич.

В приветствието си г-н Хаупмайер обърна специално внимание на пазарните позиции на Yokogawa в световен мащаб. "Създадената през далечната 1915 г. в Токио малка фирма, специализирана първоначално в производството на електромери, днес има структура, обхващаща 33 държави в света и консолидиран нетен оборот в размер на 433.5 милиарда йени. Бих искал изрично да подчертая, че днешните водещи позиции на Yokogawa в областта на индустриалната автоматизация се дължат на стратегията ни за развитие, базирана на високото качество и надеждност на изделията, комплексните решения и услугите, които предлагаме, както и на значението, което отделяме на развоя на нови продукти", заяви Хари Хаупмайер.

Ядран Пецотич подчерта значимостта на пазарите в Централна и Източна Европа за бизнеса на Yokogawa на Стария континент. "Бързите темпове на развитие в държавите от региона, немислими за централно- и западноевропейските пазари, обясняват приоритетното им значение за нас. Израз на убедеността ни, че българският пазар крие сериозен бизнес потенциал, е откриването на собствен клон тук. Личните ми наблюдения върху българския пазар ми дадоха достатъчно аргументи преди две години да предложа Yokogawa да открие клон в България. Щастлив съм, че днес празнуваме именно реализацията на предложението ми, за което и аз и г-н Червенков положихме толкова усилия", коментира Ядран Пецотич.

От своя страна, Явор Червенков изрази увереността си, че тепърва предстои успешното изпълнение на много и сериозни проекти за автоматизация от Йокогава България. Сред най-големите предимства от откриването на собствен клон г-н Червенков посочи възможността за извършване на директна търговска дейност.

 
Top